Moment istoric! Enes Sali a devenit cel mai tânăr debutant din istoria României, la 15 ani, 8 luni și 22 de zile

2 min read

Echipa națională a României a învins Liechtenstein cu scorul de 2-0, în ultimul meci din grupele preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022. Totuși, pentru că Macedonia de Nord a învins Islanda cu scorul de 3-1, România încheie grupa pe locul trei și nu are acces la barajul de calificare la CM 2022. Mirel Rădoi l-a introdus pe teren pe Enes Sali în minutul 82 al partidei, atunci când România conducea Liechtenstein cu scorul de 1-0.

Tânărul în vârstă de 15 ani, 8 luni și 22 de zile de la Farul Constanța l-a înlocuit pe Andrei Ivan, jucătorul celor de la Universitatea Craiova. Astfel, Enes Sali a devenit cel mai tânăr ”tricolor” din istoria echipei naționale a României.

Până la debutul lui Enes Sali, recordul pentru cel mai tânăr fotbalist care a evoluat pentru echipa națională îi aparține lui Cristi Manea, prezent și el în lot pentru partida cu Liechtenstein. Actualul fundaș dreapta de la CFR Cluj a evoluat pentru prima dată la prima reprezentativă pe 31 mai 2014, într-un Albania – România 1-0, când avea 16 ani, nouă luni și 22 de zile.

Enes Sali, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1

Farul Constanța a învins-o pe Academica Clinceni cu 5-0, meci în care Enes Sali a înscris primul său gol din Liga 1. La doar 15 ani, 6 luni și 21 de zile, Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria primului eșalon fotbalistic din România, potrivit statisticienilor de la We Love Stats.

Precedentul deținător al unui astfel de record era Ion Geolgău, care puncta la 16 ani și 24 de zile într-un Universitatea Craiova – Progresul 5-0, disputat în urmă cu 44 de ani, pe 16 martie 1977. Podiumul este completat de Nicolae Dobrin, care marca în Dinamo Pitești – UTA 3-0, pe 10 noiembrie 1963, la 16 ani, 2 luni și 16 zile.

Enes Sali, mijlocaș ofensiv, a venit la Academia lui Gheorghe Hagi în 2018, după un an petrecut la FC Barcelona, club care-l adusese din Canada, de la Woodbridge Striker. Enes Sali este născut în Canada, la Toronto, pe 23 februarie 2006, dar are și cetățenie română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *