David Popovici a câștigat titlul de „Cel mai bun tânăr sportiv european” 2021

2 min read

David Popovici, înotătorul român care a făcut senzație la Jocurile Olimpice la Tokyo din această vară a fost desemnat „Cel mai bun tânăr sportiv european” al anului 2021. Premiului Piotr Nurowski a venit și cu o bursă de 15.000 de euro pentru David Popovici. Este primul sportiv român premiat cu această distincție. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Acum că am câștigat mă simt bine. Pe măsură ce m-am apropiat de anunțarea câștigătorului, mă așteptam cât de cât. Oamenii mi-au spus că am ținut un discurs bun. Nu am avut emoții înainte sau în timpul discursului, dar pe măsură ce ne apropiam de anunțul câștigătorului, spiritul competitiv din mine dicta și urla „Câștigă, trebuie să câștigi”. Mă bucur că s-a întâmplat!” a fost reacţia tânărului sportiv.

David Popovici, înotătorul român a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale de pe continentul nostru ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021. Încoronarea câștigătorului Premiului Piotr Nurowski a avut loc la Samorin, în Slovacia, în cadrul unei cine de gală la Seminarul Asociației Comitetelor Olimpice Europene. Mihai Covaliu și delegația COSR l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a reușit să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Popovici a concurat pentru acest premiu cu alți 4 sportivi, clasați în ordine după David:

  • Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding)
  • Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo)
  • Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică)
  • Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Toti au primit și premii în bani, David a luat o bursă de formare de 15.000 de euro. Locul doi și trei, respectiv 8.000 EUR și, respectiv, 5.000 EUR, în timp ce al patrulea și al cincilea clasat au primit amândoi câte 3.000 de euro, a anunțat COSR.

David Popovici a cucerit trei medalii de aur şi una de argint la Europenele de juniori de la Roma, iar în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo a făcut o cursă formidabilă în finala de la 200 m liber, în care a obţinut un excelent loc patru, la doar două sutimi de medalia de bronz, potrivit Agerpres.

Recent, David Popovici a câștigat prima medalie la seniori, AUR la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Kazan, Rusia. E prima medalie de aur din istoria participărilor românești la Campionatele Europene în bazin de 25 metri, după 4 medalii de argint și 8 bronz, potrivit unei postări a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *