Vor accepta liberalii să supraimpoziteze salariile mari și pensiile speciale? Cererea a fost făcută de PSD

2 min read

PSD a transmis recent în cadrul unui comunicat de presă, faptul că în Coaliție s-a convenit aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei. Partidul Social Democrat le cere liberalilor să accepte și celelalte măsuri propuse de social democrați, printre care impozitarea salariilor mari din sistemul bugetar și a pensiilor speciale.

În comunicatul de presă respectiv se arată: „PSD insistă ca principiul solidarității să ocupe un loc central în reforma sistemului fiscal din România PSD salută decizia Coaliției de guvernare de a accepta propunerea social-democrată privind aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei astfel încât la nivelul salariului minim să se ajungă la un impozit de 0%. Totodată, PSD își manifestă încrederea că partenerii de guvernare vor agrea și celelalte două propuneri privind supraimpozitarea cu 40% a salariilor foarte mari și cu până la 90% a pensiilor speciale care depășesc semnificativ pensia medie din România”.

Marcel Ciolacu, președintele PSD și-a spus la rândul său punctul de vedere: „este profund inechitabil ca persoanele cu venituri foarte mari să se bucure de același regim fiscal”.

Ciolacu a mai declarat și: „În aceste momente foarte dificile din punct de vedere economic, este profund inechitabil ca persoanele cu venituri foarte mari să se bucure de același regim fiscal aplicat celor cu venituri foarte mici. De aceea, am insistat și voi insista în continuare în Coaliție, ca acest principiu al solidarității între contribuabili să ocupe un loc central în reforma sistemului fiscal din România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *