Viziteaza orasele istorice ale Romaniei

2 min read
orasele istorice

Tara noastra se mandreste cu un patrimoniu cultural-istoric impresionant, iar in unele orase inca mai poti admira o parte din obiectivele turistice culturale vechi de sute de ani. De la monumentele istorice si cladirile vechi, pana la alte atractii turistice de renume, de toate acestea te poti bucura daca alegi sa vizitezi unul dintre orasele istorice din Romania.

Patrimoniul cultural bogat se reflecta prin obiective culturale precum Biserica Neagra din Brasov, Cetatea Medievala din Sibiu sau Palatul Banffy din Cluj Napoca. Te numeri printre persoanele pasionate de arhitectura si iti place sa admiri cladirile in toata splendoarea lor? Atunci in aceasta primavara poti planifica un concediu la Sighisoara, unde strazile inguste, pietele frumos amenajate si imobilele din vremurile de altadata te vor face sa te simti ca intr-o scena medievala.

Interesanta este si fortificatia medievala de la Alba Iulia, un obiectiv turistic de-a dreptul unic in tara noastra. Celebra cetate cu bastioane a fost construita inca din secolul al XVIII-lea, pe cel mai inalt deal din Alba-Iulia, pe Dealul Citadelei. Locul nu a fost ales intamplator, ci strategic, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra imprejurimilor.

In orasele istorice precum Cluj, Sibiu, Sighisoara sau Brasov vei avea parte si de o atmosfera pitoreasca. Strazile pavate, pietele vechi, restaurantele cu specific traditional, toate aceste elemente creeaza un ambient relaxant si te vor ajuta sa te relaxezi si sa ai parte de o experienta unica. Inainte de a porni la drum este recomandabil sa va rezervati din timp un loc de sedere pentru ca de multe ori sa gasesti o unitate de cazare in Cluj Napoca, Brasov sau Sibiu se poate dovedi a fi o misiune destul de dificila. 

Ce ai zice sa iei unul dintre aceste orase la pas si sa admiri in tihna specificul local? La finalul zilei te poti delecta cu o portie generoasa de sarmalute in foi de vita, tochitura sau ceva mai light, de ce nu? O salata fresh si un cocktail, poate?
Indiferent de cina pe care o alegi, vei avea oportunitatea sa petreci timp de calitate alaturi de cei dragi sau sa iti faci noi prieteni pe durata vacantei tale, de ce nu? Sa calatoresti poate fi o modalitate excelenta de a-ti largi orizonturile si de a socializa.

Totodata, in marile orase ale tarii se organizeaza periodic si evenimente culturale, cum ar fi festivalurile de teatru, muzica sau film. Ce poate fi mai interesant decat sa intalnesti persoane care au aceleasi interese ca si tine? La momentul actual nu trebuie sa mai petreci ore in sir pe drum, ci ai o varianta mult mai accesibila la indemana. O mare parte din orasele cu specific istoric au aeroporturi, cum ar fi Clujul. 

Concluzionand, exista orase din Romania care inca mai pastreaza elementele de civilizatie de altadata. Acum ai ocazia sa iei parte la o lectie de istorie „live” si sa te bucuri totodata de o vacanta reusita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *