Un rus arestat în Italia, acuzat de contrabandă cu tehnologie militară, care urma să fie extrădat în SUA, a reușit să fugă în Rusia

1 min read

Un rus care a fost reținut în Italia și acuzat de vânzarea ilegală a unor tehnologii americane către companii militare rusești, a dispărut luna trecută din arestul la domiciliu. Bărbatul urma să fie extrădat în SUA, însă marți, acesta a anunțat că se află în Rusia.

„Sunt în Rusia! Pe parcursul ultimelor zile deosebit de tensionate am avut oameni puternici şi de încredere alături de mine. Doresc să le mulţumesc”, a declarat Artiom Uss, fiul guvernatorului regiunii siberiene Krasnoiarsk, pentru agenţia RIA Novosti.

Guvernoratul din Krasnoiarsk a confirmat că Artiom Uss a revenit în Rusia, fără a spune în ce oraş se află şi nici cum a reuşit să ajungă înapoi pe teritoriul rus deşi era arestat în Italia.

El era dat în urmărire de SUA pentru vânzarea ilegală a unor tehnologii americane către companii ruse din sectorul producţiei de armament şi fusese arestat în octombrie pe aeroportul Malpensa din Milano.

Concret, el este…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *