Salată de vinete gustoasă cu Franzela neagră Boromir
3 min read
La începutul toamnei merge perfect o salată de vinete delicioasă. Cremoasă și bogată în arome, salata de vinete este o adevărată bunătate. Se prepară ușor din vinete coapte și poate fi adaptată în funcție de preferințe. Dacă vrei să afli ce combinații delicioase de arome poți face, nu trebuie decât să vezi ce idei ți-am pregătit la finalul rețetei. Gustul său merge de minune cu Franzela neagră Boromir, o pâine gustoasă, dospită lent cu maia naturală, fără conservanți. Aruncă o privire și la rețeta noastră de vinete pane cu crustă crispy de pe Blogul Boromir.
Gusturi cu tradiție alături de Franzelele Boromir
Feliile prăjite de Franzelă neagră Boromir desăvârșesc salata de vinete cu gustul și textura lor crocantă. În prepararea Franzelelor Boromir folosim ingrediente simple, atent selecționate pentru ca tu să te bucuri de o experiență autentică a gustului. Au un miez pufos datorită dospirii lente cu maia naturală, nu conțin conservanți și sunt alegerea perfectă pentru o alimentație echilibrată. Poți comanda oricând sortimentul preferat de franzelă de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești o gamă largă de pâini pentru toate gusturile.
Ingrediente salată de vinete
• 1 Franzelă neagră Boromir cu maia naturală
• 2 kg vinete medii ca mărime
• 150ml-200ml ulei de floarea soarelui
• 1 ceapă roșie, mică
• zeamă de la o jumătate de lămâie
• Opțional: usturoi
• 3 gălbenușuri
Mod de preparare
PASUL 1
Este important să folosești vinete ușor elastice la atingere, cu coaja neagră și lucioasă. Coace vinetele pe flacăra aragazului, la foc mare. Rumenește-le pe fiecare parte până când se înmoaie îndeajuns. La final, miezul lor trebuie să fie foarte moale, iar coaja sfărâmicioasă și carbonizată.
PASUL 2
După ce s-au copt, trece-le printr-un jet de apă rece pentru a fi mai ușor de decojit. Apoi decojește-le și pune-le într-o strecurătoare din plastic pentru a se scurge zeama lor și lasă-le timp de cel puțin 1 oră. Pune-le pe un tocător și taie-le în bucăți mai mari cu un cuțit de lemn pentru a evita oxidarea lor.
PASUL 3
Amestecă vinetele într-un bol mare cu gălbenușurile, zeama de lămâie și sarea. Mixează cu un blender vertical, adăugând treptat uleiul în acest timp. Mixează până când se albește puțin salata de vinete.
PASUL 4
La final, adaugă ceapa tocată mărunt, amestecă și servește salata de vinete alături de Franzela neagră Boromir. Pentru un plus de savoare, te sfătuim să prăjești feliile de pâine în toaster. Poftă bună!
Sfaturi de preparare pentru salata de vinete
1. Pentru ca salata să iasă gustoasă trebuie să alegi vinetele cu grijă. Acestea trebuie să fie elastice, negre și să aibă coaja lucioasă.
2. Poți prepara salata de vinete cu ardei copți ca să capete un gust mai bogat.
3. Dacă preferi un gust mai light, poți înlocui maioneza cu iaurt grecesc.
4. Pentru mai multă prospețime, adaugă roșii fresh sau dovlecei în salata de vinete.
5. Vinetele se potrivesc foarte bine cu aroma și textura năutului pasat, așa că nu ezita să încerci această combinație.
6. Pentru rețeta libaneză, numită și Baba Ganoush, este musai adaugi în salată tahini și usturoi.
7. O altă variantă orientală este salata de vinete cu boabe de rodie și pătrunjel proaspăt.
8. Printre alte ingrediente pe care le poți folosi se regăsesc chimionul, sumacul și paprika.
De 30 de ani, Boromir împarte bucurii!
