Rețetă delicioasă de ardei umpluți de post. Cum îi prepară măicuțele de la Mânăstirea Prislop

1 min read

Suntem în Postul Mare și foarte mulți români renunță la alimentele care provin de la animale și se orientează către produsele vegetale. Pentru a nu renunța totuși la mâncărurile preferate, rețetele originale de sarmale sau ardei umpluți au fost adaptate, astfel că putem mânca, spre exemplu, ardei umpluți de post.

Pentru un delicios aerdei umplut de post aveți nevoei de următoarele ingrediente:

– 5 ardei grași roșii

– 1 ardei verde,

– 2 morcovi

– 2 cepe

– 5-6 ciuperci champignion

– 100g orez

– 2 roșii

– 350 ml suc de roșii

– 1 linguriță boia dulce

– 1 legătură pătrunjel

– 1 legătură mărar

– 6 linguri ulei

– sare și piper după gust

Cum se prepară

Ardeii grași se spală bine și se decupează cotoarele, care apoi se îndepătează. Se curăță partea cu semințe, dar se păstrează pentru a o folosi drept un capac pentru ardeii umpluți.

Se spală și se curățe celelalte legume, ceapa se toacă mărunt, iar…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *