Rețetă delicioasă de ardei umpluți de post. Cum îi prepară măicuțele de la Mânăstirea Prislop
1 min readSuntem în Postul Mare și foarte mulți români renunță la alimentele care provin de la animale și se orientează către produsele vegetale. Pentru a nu renunța totuși la mâncărurile preferate, rețetele originale de sarmale sau ardei umpluți au fost adaptate, astfel că putem mânca, spre exemplu, ardei umpluți de post.
Pentru un delicios aerdei umplut de post aveți nevoei de următoarele ingrediente:
– 5 ardei grași roșii
– 1 ardei verde,
– 2 morcovi
– 2 cepe
– 5-6 ciuperci champignion
– 100g orez
– 2 roșii
– 350 ml suc de roșii
– 1 linguriță boia dulce
– 1 legătură pătrunjel
– 1 legătură mărar
– 6 linguri ulei
– sare și piper după gust
Cum se prepară
Ardeii grași se spală bine și se decupează cotoarele, care apoi se îndepătează. Se curăță partea cu semințe, dar se păstrează pentru a o folosi drept un capac pentru ardeii umpluți.
Se spală și se curățe celelalte legume, ceapa se toacă mărunt, iar…