Premierul suedez, întrebat dacă premierul Austriei şi-a schimbat opinia privind aderarea României la Schengen: ”Nu, nu şi-a schimbat-o!”

1 min read

Poziţia Guvernului suedez este că România îndeplineşte condiţiile de aderare la spaţiul Schengen, a declarat, vineri, premierul regatului, Ulf Kristersson, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său român, Nicolae Ciucă, aflat în vizită la Stockholm.

Întrebat dacă Karl Nehammer și-a schimbat poziția în ceea ce privește aderarea României la Schengen, Ulf Kristersson a spus că „nu”.

„Răspunsul simplu este nu, nu și-a schimbat-o. Vom ține subiectul pe agendă, vom face tot ce putem pentru a facilita discuțiile. Există o așteptare din partea Consiliului European ca această problemă să fie rezolvată în acest an, dar toată lumea știe că decizia trebuie luată de toate țările”, a mai declarat Ulf Kristersson.

Ulf Kristersson a amintit că joi s-a întâlnit cu cancelarul Austriei, ţară care a votat împotriva aderării României la Schengen. „Cred cu tărie că trebuie să consolidăm încrederea în graniţele…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *