„Mai bine nu mănânci de post”
1 min readA început sezonul verdeţurilor, iar piețele din Capitală sunt pline de urzici, ştevie sau lobodă. Numai că anul acesta prețurile sunt forte mari, iar un kilogram de urzici a ajuns să coste mai mult decât un kilogram de carne. Vânzătorii spun că preţul este o urmare a muncii grele pe care o depun, cumpărătorii însă nu sunt de aceeași părere.
Tarabele pieţelor din Bucureşti sunt pline cu verdeţuri de sezon. Un kilogram de urzici costă între 20 şi 30 de lei, mai mult decât un kilogram de piept de viţel sau de cotlet de porc.
Urzicile se vând şi la suta de grame, la pungă, cu 5 lei. Vânzătorii spun că au motivele lor să ţină la preţ.
„E foarte greu, să te apleci de N ori să faci un sac. (n.r. Durează) o oră şi ceva. De la noi de la padure, de la Târgovişte”, spune Cristian Tudose, producător.
Ce preţuri au verdeţurile, în pieţe
Spanacul se vinde cu preţuri între 6 şi 10 lei, iar salata costă între 3 şi 5 lei. Dacă…