Klaus Iohannis și Cătălin Predoiu, de Ziua Revoluției/ „Nu putem permite ca trecerea timpului să dea naștere unei false cosmetizări a trecutului”

1 min read

Data de 22 Decembrie 1989, acum 34 de ani, este cunoscută în cărțile de istorie ca fiind Ziua Victoriei Revoluției Române. În acest context, președintele României și ministrul de interne au transmis un mesaj prin care condamnă represiunea regimului ceaușist și prin care, celebrează eroii români care s-au jertfit atunci pentru libertatea de astăzi.

22 Decembrie 1989, ziua în care dictatorul comunist, Nicolae Ceaușescu, fuge cu elicopterul de pe sediul PCR din Piața Revoluției a adus bucurie și speranțe pentru sutele de mii de români care au ieșit în stradă pentru a striga „Jos Ceaușescu, jos Comunismul”.

După ce generalul Stănculescu (șeful armatei) dă ordinul de interdicție aeriană, Ceaușescu coboară la Snagov și este transportat la Unitatea Militară din Târgoviște, acolo unde destinul soților Ceaușescu este curmat după un proces desfășurat în situații excepționale, având în vedere vidul de putere de atunci.

În acest…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *