Klaus Iohannis, mesaj pentru poporul ucrainean la un an de RĂZBOI: ”Dragi ucraineni, nu sunteţi singuri! Aveţi în România un prieten de nădejde, care vă sprijină în această luptă nedreaptă!”

1 min read

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj video, vineri, la împlinirea unui an de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. Șeful statului amintește de ajutorul pe care românii l-au acordat refugiaților ucraineni și transmite că ţara noastră va continua să ajute Ucraina şi poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie.

Este angajamentul ferm al României, spune preşedintele, care arată că această bătălie trebuie să fie câştigată de Ucraina, iar Rusia trebuie să răspundă pentru crimele comise.

”În dimineaţa zilei de 24 februarie 2022, acum exact un an, am văzut cum prezentul şi viitorul nostru se pot schimba într-o clipă. O naţiune independentă, un stat vecin nouă – Ucraina – a fost atacat cu cruzime, fără nicio justificare, de către Rusia. Oameni nevinovaţi şi-au pierdut viaţa, i-au pierdut pe cei dragi, şi-au pierdut casele, le-au fost distruse şcolile şi spitalele şi au fost nevoiţi să fugă din calea…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *