Îndulcitor folosit în diverse produse comercializate, asociat cu afecțiuni grave! Eritritolul, un risc pentru săntătate
1 min readUn studiu recent susține că acest înlocuitor al zahărului, eritritolul, care intră în componența multor deserturi și băuturi, este periculos pentru sănătate, anunță CNN, care citează studiul publicat în Nature Medicine.
Un înlocuitor al zahărului numit eritritol, utilizat pentru a îndulci produsele cu conținut redus de zahăr a fost asociat cu formarea de cheaguri de sânge, AVC, infarct și deces, potrivit unui nou studiu.
„Gradul de risc nu a fost mic“, a spus autorul principal al studiului, medicul Stanley Hazen, director al Centrului de Diagnostic și Prevenire a Bolilor Cardiovasculare de la Cleveland Clinic Lerner Research Institute.
Persoanele cu factori de risc preexistenți pentru boli de inimă ca de exemplu diabetul aveau un risc de două ori mai mare de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral dacă aveau niveluri ridicate de eritritol din sânge, potrivit studiului.
Cercetările suplimentare de laborator și cele…