„După ce bagă chimicale în ea o fac mai multă și o vând ei”
1 min readMierea nu lipsește din bucătăriile românilor, iar de obicei este servită dimineața, alături de o ceașcă de ceai. Este bogată în antioxidanți, ajută la tratarea tusei și răcelii, are proprietăți antibacteriene și poate fi un îndulcitor natural sănătos.
În ultimii ani, au existat preocupări legate de calitatea mierii produse în China și de felul în care aceasta este procesată și etichetată.
Unele rapoarte au arătat că mierea produsă în China a fost amestecată cu sirop de glucoză, care poate fi produs din porumb sau alte surse și care nu are aceleași proprietăți nutritive ca mierea pură.
Au fost raportate cazuri în care mierea a fost contaminată cu substanțe chimice, cum ar fi antibioticele, care au fost folosite pentru a preveni și trata bolile la albine.
Acest lucru poate reprezenta un risc pentru sănătatea consumatorilor care mănâncă mierea contaminată.
O anchetă a Comisiei Europene a dezvăluit recent că aproape jumătate…