Declaraţii zeflemitoare ale senatorilor după ce şi-au mărit leafa: „Merge economia, sunt bani. Vom trăi bine.”

2 min read

Politicienii români sfidează şi criza, şi Curtea Constituţională şi cetăţenii. La aproximativ o oră după ce CCR a declarat nelegale majorările lor de venituri, senatorii au votat noi creşteri de salarii cu 25% pentru primari, miniştri, parlamentari, angajaţi de la preşedinţie.

De parcă această sfidare a legilor şi a bunului simţ nu era de ajuns, câţiva politicieni au ales să iasă şi cu declaraţii în zeflemea. Unul dintre ei a fost liberalul Virgil Guran, cel care a declarat că în România trebuie să schimbăm zicala „sărac şi cinstit” în „bogat şi cinstit pentru că ţara o va duce mai bine”. Asta în vreme ce populaţia de rând se adânceşte în sărăcie pe zi ce trece din cauza facturilor imense şi preţurile într-o continuă creştere.

Nici şeful Comisiei juridice, senatorul PSD Cristian Niculescu – Ţâgărlaş, nu s-a lăsat mai prejos şi a declarat că el a votat în favoarea acestui proiect legislativ pentru că venitul „trebuie să fie actualizat, ca al oricărui român care este afectat de inflaţie şi de alte elemente care sunt concrete”.

Acesta probabil uită că pensionarilor nu li s-a actualizat pensia la rata inflaţiei, iar salariile românilor sunt la nivele de subzistenţă în marea majoritate. Aşadar, în vremuri de criză, când milioane de români trăiesc la limita sărăciei sau sub ea, politicienii în loc să se gândească la măsuri de combatere a efectelor crizei şi a sărăciei, se gândesc doar la ei şi la salariile lor care oricum sunt la nivele ridicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *