Ce SALARII primesc medicii, asistentele sau ambulanțierii în România, în 2023? Cu ce beneficii sunt ademeniți tinerii români în străinătate?

1 min read

Mirajul străinătății este foarte mare și top mai mulți tineri din România aleg ca după finalizarea studiilor să plece din țară pentru a câștiga mai mulți bani, în timp de România rămâne, spre exemplu, fără medici. Asta deși în ultimii ani salariile cadrelor medicale au tot crescut.

Exodul medicilor români peste hotare este un fenomen care a luat amploare în ultimii ani, cu ataât mai mult cu cât site-urile de joburi sunt pline de anunțuri ale spitalelor din străinătate, și, în special, tinerii sunt ademeniți cu salarii de peste 2.000 euro. Spre exemplu, dacă în România, un medic rezident poate avea salariu de 7.000 de lei, în străinătate, pentru acelaşi post se poate ajunge foarte ușor la 2.000 de euro.

În plus, în funcție de specializare, de gradul de încadrare, medic, rezident, specialist și primar, dar și de unitatea medicală, câștigurile sunt diferite. Astfel, pe lângă salariu, cadrele medicale primesc și sporuri…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *