AUR – pe locul 2 în intenţia de vot a Românilor

2 min read

În urma unui sondaj realizat de Inscop în perioada 10-18 ianuarie reiese faptul că partidul condus de George Simion, AUR, este pe locul 2 în preferinţele votanţilor români. Guvernarea considerată dezastruoasă a PNL-ului din ultimii 2 ani atârnă enorm în clasament, astfel că partidul al cărui preşedinte este fostul premier Florin Cîţu a ajuns pe locul 3, conform acestui sondaj, cu 4 procente mai puţin decât AUR.

Şi ezitările celor de la PSD de după ce au făcut alianţă cu PNL şi au preluat o parte din guvernare pare să-i coste pe aceştia în sondaje. Astfel, deşi continuă să fie partidul numărul 1 în preferinţele alegătorilor români, PSD a început să piardă din procente comparativ cu măsurătorile din lunile anterioare.

Clasamentul intenției de vot în ianuarie 2022:

  • PSD: 34,3%, în scădere față de decembrie 2021
  • AUR: 20,6%, în creștere față de decembrie 2021
  • PNL: 16,6%, în scădere față de decembrie 2021
  • USR: 12,5%, în creștere față de decembrie 2021
  • UDMR: 4,2%

Şi USR se află într-un constant declin în ultimii ani, aceştia ajungând acum pe locul 4 în intenţia de vot a românilor. Alianţa cu PNL şi certurile constante cu liberalii au făcut ca USR-PLUS să scadă lună de lună în preferinţele votanţilor. Astfel, se prefigurează un duel aprig pentru supremaţie între PSD şi AUR la viitoarele alegeri. Dacă nu se schimbă nimic în perioada următoare, PNL şi USR vor avea doar rol de „arbitri” la alegerile din 2024.

Sondajul de opinie INSCOP a fost realizat în perioada 11-18 ianuarie 2022 şi prezentat de g4media.ro. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice). Volumul eșantionului a fost de 1162 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%. Sursa foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *